WAT IS CHIRO?

Chiro is een jeugdbeweging die wordt gedragen door een groep vrijwilligers. Dit jaar zijn we een trotse en hechte leidingsploeg van 15 leidsters. We proberen iedere week waarden als vriendschap, samenhorigheid en respect over te dragen op een creatieve en boeiende manier.

Groepsfoto - Leiding
Groepsfoto - Leiding

Onze Chiro bestaat enkel uit meisjes, die worden ingedeeld volgens leeftijd:

Ribbels: 1ste en 2de leerjaar
Speelclubs: 3de en 4de leerjaar
Kwiks: 5de en 6de leerjaar
Tippers: 1ste en 2de middelbaar
Tiptiens: 3de en 4de middelbaar
Aspi's: 5de middelbaar

Elk jaar op kamp is er een overgang, waarbij de groepen worden ingedeeld. Elke groep heeft ook een afdelingsfiguur, deze kan u hier beneden bewonderen.

RIBBELS

De schattigste bende! Ze leren spelletjes kennen zoals verstoppertje en tikkertje. En dat allemaal met veel fantasie: prinsen en prinsessen, trollen of kabouters, ect...

SPEELCLUBS

Ze voetballen of spelen astronaut. Zij lachen en springen, maken knutselwerkjes of gaan op uitstap. De nadruk ligt vooral op de wereld ontdekken en veel spelen. 

KWIKS

Kwiks spelen baseball en andere activiteiten om zich uit te leven. Ze bouwen kampen in het bos, spelen met klei en verkleden zich voor een toneel. Zij leren vooral samenwerken. 

TIPPERS

Tippers doen uitdagende spelen. Tussendoor praten ze over hun idolen of over wat er op school gebeurd is. Ze gaan samen op weekend en vormen zo een hechte groep.

TIPTIENS

Zij doen een fietstocht of zingen luidkeels mee met hun favoriete lied. Ze houden van een fotozoektocht in de stad of organiseren hun eigen eetfestijn.

ASPI'S

Hoewel ze al wat ouder zijn, spelen de aspi's ook nog graag. Een stadsspel, een quiz of De Mol, telkens met dat extraatje. Ze gaan op weekend met hun afdeling en spreken ook buiten de Chiro vaak af.